één applicatie voor het zwembad


Alle andere apps zullen met Wattr gekoppeld kunnen worden.

Gemiddeld 30% besparing op energiefactuur


Door deze slimme technologie kan er naar gelang de wensen van de klant veel bespaard worden.

Zwem agenda


Door het ingeven van zwemmomenten zal Wattr de 

watertemperatuur kunnen verlagen en besparen.

Zon opbrengst beter benut


De module zal weten wanneer er zonnige momenten zijn en meer rendement uithalen.

Communicatie met warmtepomp


Wattr zal de warmtepomp nog efficienter laten werken.

Wattr

Wattr .... de slimme energiezuinige zwembadsturing!


Hoe werkt Wattr?


De Wattr module zal de weersvoorspellingen bekijken en een plan opstellen om zo energiezuinig mogelijk het zwembad op te warmen en toch rekening te houden met het comfort.
In de app zal je kunnen instellen:

  • Wanneer je wenst te zwemmen
  • De gewenste temperatuur
  • De comforttemperatuurDe belangrijkste factoren hiervoor zijn de opbrengst van de zon en de buitentemperatuur.

Door een hogere buitentemperatuur zal de wamtepomp gemakkelijker warmte kunnen ontrekken en het zwembad verwarmen.
Dit levert een hogere COP waarde op, dus een beter rendement.
Wanneer er meer opbrengst is van de zon, zal er meer energie zijn van de eventuele zonnepanelen en gaan de solarlamellen het zwembad verwarmen.


Wattr energiezuinige zwembadinstallatie

In dit voorbeeld zijn er zwemmomenten ingesteld op:

dinsdag, zaterdag en zondag.


Hierdoor weet Wattr dat de watertemperatuur op deze momenten de gewenste temperatuur moeten bereiken (29°C in dit voorbeeld)


Op de andere momenten zien we dat de watertemperatuur daalt omdat er geen zwemmomenten zijn ingepland. 

Hierdoor vebruiken we geen onnodige energie. De watertemperatuur mag dan ook zakken tot de ingestelde comforttemperatuur (de minimumtemperatuur die de klant aangeeft)


Op donderdag en vrijdag zien we een golvende beweging in de watertemperatuur en zien we ook dat de percentages schommelen.
(Percentages zijn de verbruiken van de warmtepomp)

Doordat er vrijdag beter weer is voorspeld dan donderdag in combinatie met het zwemmoment dat ingesteld is op zaterdag, zien we dat de warmtepomp meer zal moeten werken op vrijdag.


Doordat het zwembad niet op een continue ingestelde temperatuur hoeft te draaien, gaan we hierdoor een mooie besparing kunnen realiseren op de energiefactuur.


*Wattr zal  standaard rekening houden met een algemeen verbruiksprofiel. (verkregen door bij CREG voor gemiddeld modaal gezin)

Wat zal Wattr in de toekomst kunnen?


Wattr zal in de toekomst meer kunnen, maar dit zal met dezelfde module kunnen uitgevoerd worden, doordat de updates automatisch via het internet verlopen. 

In de toekomst zal Wattr verbonden kunnen worden met EMS (Energie Management Systems) Systemen


EMS systemen zijn domotica systemen die communiceren met de elektrische verbruikers in het huis.
Hierbij denken we aan: laadpalen, Verwarming warmtepomp, koelkast, vriezer, ...

De bedoeling van zo'n EMS systeem is om de piekverbruiken weg te nemen, kwartiepieken, rekening houden met de dynamische elektriciteitstarieven, Opbrengst van zonnepanelen, ... 

Dit wil dus zeggen dat Wattr meer dan klaar is voor de toekomst en dat het later nog meer zal kunnen besparen, door rekening te houden met een specifiek verbruiksprofiel in plaats van het gemiddeld modaal gezin.
Waarom zal Wattr verbonden worden met EMS systeem en niet rechtstreeks met digitale teller ?


Wattr verwacht dat er de komende jaren een sterke toename zal zijn van zwembad-eigenaars die tevens een laadpaal laten installeren en/of een warmtepomp voor het huishouden en/of een thuisbatterij…
Voor de optimale aansturing van dergelijke toestellen in combinatie met eigen productie van zonnepanelen wordt een huishoudelijk EMS-systeem aangeraden. 


Wanneer zowel de laadpaal en het zwembad op de digitale teller worden aangesloten om te kunnen laden bij overproductie van de zonnepanelen, zouden beiden in werking treden doordat ze niet met elkaar communiceren. Wattr focust op de connectie met een dergelijk EMS-systeem om een optimale integratie te garanderen.


Wat maakt Wattr een Slimme zwembadsturing?


De Wattr module is zelflerend en zal ook tips kunnen geven. 
Als hij zou ondervinden dat er ergens een berekening niet zou kloppen volgens de ingestelde parameters, dan zal hij zichzelf gaan aanpassen.

Dit zal Wattr ook doen als hij bijvoorbeeld zou ondervinden dat er herhaaldelijk gezwommen zou worden op woensdagmiddag en dat er enkel op zaterdag zwemmomenten ingesteld zijn in de applicatie.


Met welke toestellen is Wattr compatibel?


Als u vragen heeft naar compatibiliteit van uw installatie, raadpleeg dan het contactformulier en dan komen we graag langs om dit allemaal te bekijken.